30. ročník Letní školy instruktorů

18.07.2022 14:23
Vážené hasičky a hasiči,
 
letos se v prostředí Ústřední hasičské školy uskuteční již třicátý ročník Letní školy instruktorů. Jedná se o vzdělávací akci určenou začínajícím vedoucím mládeže, jejíž tradice započala již v roce 1993. Od té doby se každoročně v období prázdnin na dva týdny sjíždí cca 40 až 50 frekventantů a dalších 10 až 15 vedoucích, lektorů a členů štábu, aby se věnovali jejich přípravě na funkce instruktorů a vedoucích v kolektivech mladých hasičů.
 
A právě při této příležitosti jsme připravili možnost pro všechny bývalé absolventy Letní školy, vedoucí i členy štábů, aby do Jánských Koupelí přijeli, nad kronikami, fotkami a dalšími archiváliemi zavzpomínali na uplynulé ročníky, a také zjistili, co se v průběhu let změnilo a jak tato akce probíhá v současnosti. Možnost návštěvy budou mít všichni zájemci v období od 26. 7. do 4. 8. 2022 a v případě zájmu bude možné přímo ve škole zajistit stravu či ubytování. Pozvánka s uvedenými podrobnostmi je přílohou.
 
Odhadujeme, že za 30 let prošlo Letní školou instruktorů v Jánských Koupelích více než tisíc hasiček a hasičů z nichž řada je stále aktivních a mnohdy se dále věnuje práci s mládeží.