Šestnáctkové časy v Petrově odvál vítr

15.07.2013 18:30

„Petrovský vítr je krutý, počítej lásko má s tím…“ nebo něco podobného si mohli notovat proudaři v Petrově (mají-li mezi sebou natolik vřelý vztah =)), kde první prázdninovou sobotu pokračovala Grand Prix Hodonín po třítýdenní přestávce. S větrem přijelo svést do Petrova boj solidních 10 družstev žen a 19 družstev mužů. Nejlépe se s nástrahami trati popasovali hasiči z Pasohlávek, i když ani oni nebyli ušetřeni řádění petrovského vichru. Na levém terči trefili skvělých 16.74 s, na pravé straně to bylo „jen“ 17,51 s, ale i to suverénně stačilo na 1. místo. Nejrychlejší sestřik dne měl však teprve přijít… V duchu hesla „to nejlepší na konec“ si základnu jako poslední v kategorii mužů připravili extraligoví borci, kteří si přijeli zazávodit „za humna“ z přes 300 km vzdáleného Bězděkova pod Třemšínem. Se svým pokusem se rozhodně nepárali a pravý proudař „zfoukl“ terč za famózních 16.41 s. Téměř dvousekundový prostřik však znamenal výsledný čas 18.39 s a celkové 2. místo za Pasohlávkami. Poslední místo na bedně pro sebe v Petrově urvali borci Vések. Kluci drželi basu s ostatními týmy a z pěkných 17.40 s prostříkali na výsledných 18.43 s. Výkony jako na houpačce letos předvádí Mistřín. Po rekordu ligy z domácí půdy si tentokrát vinou pomalejší vody a prostřiku odvezl z Petrova za čas 18.45 s pouze „brambory“. Vyrovnané sestřiky předvedli až hasiči z Vlkoše, kteří brali za čas 19.48 s (P 19.22 s) 5. místo. K vidění byly ještě další tři 19ky a na poslední bodovanou 10. příčku stačilo ještě 22.27 s Rohatce, což kluky asi hodně mrzelo, protože na levé straně se časomíra zastavila v čase 18.43 s, který by tentokrát stačil na bednu.

V kategorii žen si ještě suverénněji, než Pasohlávky, počínala děvčata z Ratíškovic, která ostatním týmům nadělila téměř 2 sekundy a vyhrála v pěkném čase 18.55 s. Další čas pod 20 s už v kategorii žen k vidění nebyl, na druhé a třetí místo vystoupala děvčata z Horňácka - Kuželov s časem 20.51 s a Lipov 21.31 s. Dvouvteřinový prostřik znamenal 4. místo pro hasičky z Hovoran, na které se tak v celkovém hodnocení dotáhly holky z Lipova. Smolařkami dne byly holky z Hrubé Vrbky, které z 19.39 s prostříkaly až na výsledných 30.03 s a nedařilo se ani domácím týmům, když si obě družstva žen zapsala do výsledků písmenko.

Petrovská větrná loterie zamíchala karty a zdramatizovala situaci v obou kategoriích. Mezi muži drží Mistřín už pouze dvoubodový náskok před vítězi petrovské soutěže z Pasohlávek a 5 bodů před černými koňmi z Vések B, kteří se vyrovnanými výkony derou dopředu. V ženské kategorii je situace ještě vyrovnanější, když se na vedoucí Hovoranky bodově dotáhla děvčata z Lipova. Na pokračování ligových dostihů a boj o další cenné body se za 2 týdny může těšit zbrusu nová dráha v Rohatci, určitě se máme na co těšit!

 
 
Vojtěch Marada