V soutěži RWE uspěly Žeravice

11.11.2012 10:10

O milion korun soutěžily se svými zásahy a akcemi jednotky a sbory dobrovolných hasičů z celé republiky v soutěži RWE Dobrovolní hasiči 2012. Třicet nejlepších na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže 8. listopadu 2012 v hotelu Voroněž v Brně převzalo ocenění s finančními dary. Vítězové ve všech oblastech si odnesli 50 tisíc korun, hasiči na druhých místech získali 30 tisíc korun a ocenění na třetích místech obdrželi 20 tisíc korun. Vyhrané peníze mohou hasiči podle pravidel soutěže použít na obnovu techniky nebo k preventivním akcím požární ochrany.

Dobrovolní hasiči soutěžili ve dvou kategoriích a pěti oblastech. V prvním kole vybírala finalisty odborná porota. Její členové ocenili zásahy u požárů, autonehod i neobvyklé akce, například pátrání po pohřešovaném. Finálové sbory uspěly například s pořádáním neobvyklých soutěží nebo s tradičními slavnostmi. O konečném pořadí nakonec rozhodla široká veřejnost prostřednictvím SMS a internetového hlasování.

Na druhém místě skončila jednotka SDH Žeravice na Hodonínsku. Ta letos v únoru vyjela k požáru rodinného domu v obci Hostějov v sousedním Zlínském kraji. Při likvidaci požáru zasahovalo 11 žeravickýh hasičů. Požár způsobil škodu 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 1,5 milionu korun.

 

Více informací naleznete na https://www.firebrno.cz/dobrovolni-hasici-si-rozdelili-milion-korun